Skötselråd

Ladda gärna ner vårt skötselråd
Skötselråd VitaStenar

Skulle olyckan vara framme
Corian® är ett material som kan repareras till nyskick. Detta innebär att man kan laga och slipa om stenen och därefter göra ett omtryck utav bild och text. Kontakta oss för råd och hjälp.

Fläckborttagning
Försök med de enkla lösningarna först. De flesta fläckar tas bort med vanlig kökssprej. Är det fortfarande fläckar kvar, använd lite skurcreme med slipeffekt tex JIF. Rengör med lätta cirkelrörelser och behandla hela ytan för ett jämnt resultat.

Underhållsfri VitaStenar

Corian® kräver endast minimal skötsel.
DuPont™Corian® är ett material som kräver minimal skötsel och ytan håller sig vacker med enkel rengöring. Använd endast en fuktig trasa och vatten. Materialets porer är så små att mossa och vatten inte kan tränga in och orsaka skada. Smutsen ligger därför endast på ytan.

Var försiktig med värme
Som alla material så bör man vara försiktig med temperaturväxlingar. Se därför till så att marschaller inte står för nära. Om man har fått sot och stearin på Corian® ytan, rengör enligt anvisningarna för fläckborttagning.

Se upp med text & bild-trycket
Var noga med att inte gnugga eller att använda rengöringsmedel på text och bildtrycket. Detta kan innebära att UV-skyddslacken skadas. Torka endast av tryckytan med en fuktig trasa och vatten.