Gravstensdekoraktion är något vi på Vita Stenar kan möjliggöra i högre grad än vad många producenter av gravstenar i olika stenmaterial kan erbjuda. Detta är tack vare det material våra stenar är gjorda av, det är nämligen ett material som det är väldigt tacksamt att trycka bild av olika slag på och med det utgöra möjligheter för väldigt fina och kreativa gravstensdekorationer.

Den släta ytan på våra gravstenar till skillnad ifrån en annars mycket skrovlig yta en gravsten har gör det både lätt och fint att trycka bilder eller illustrationer på dem. Det går dessutom fint att slipa ned ett redan befintligt bildtryck på stenen så att man på nytt kan bestämma gravstensdekoration. Det skulle till exempel kunna vara vid en familjegrav eller liknande där man vill lägga till ett namn på gravstenen, detta slipper man då tänka på innan den dagen kommer.

Foto eller illustration
På våra gravstenar är det bara fantasin och er lokala kyrkogårdsförvaltning som sätter gränserna för vad man kan göra för att skapa en unik och personlig gravsten. Ett väldigt populärt och alltmer vanligt inslag är att trycka fotografier som gravstensdekoration, det kan vara alltifrån en bild på den bortgångne, en bild på någonting som symboliserar denne eller kanske bara en vacker bild på en solnedgång över havet.

Ett annat väldigt fint alternativ är illustrationer. Det går att vara detaljerad när man trycker på våra gravstenar och med vackra illustrationer i färg blir det genast en väldigt vacker och unik sten. Det kan vara en klassisk duva eller ett hjärta men även här kan du välja precis den illustration du önskar som gravstensdekoration. Även här är det värt att nämna att kyrkogårdsförvaltningen kommer att behöva godkänna stenen.

För ytterligare inspiration och för att du nu ska få se ett urval av det typer av gravstensdekorationer vi på Vita Stenar har producerat kan du kika vidare bland våra gravstenar i rätt miljö. Du kan också alltid kontakta oss om du har några frågor och i vårt beställningsverktyg kan du testa dig fram tills du hittar de gravstensdekorationer du känner dig nöjd med.