Att skapa en gravsten kan vara en lång process, kanske många viljor eller helt enkelt brist på idéer. Det kan vara svårt att veta hur den bortgångne hade uppskattat gravstenen trots att det kan ha varit någon väldigt nära. Vi vill dela med oss av några tankar och idéer på vad man kan tänka på och lite tips på vad man kan skriva på en gravsten med text bortsett från namn och datum. 

Citat
Att dekorera en gravsten med text man förknippar med den bortgångne eller en vacker dikt eller låttext är väldigt fint och unikt. Det kan vara svårt att komma på säregna uttryck personer har då det blir en så naturlig del av personen men väldigt ofta finns det olika uttryck som gör att anhöriga direkt vet hur det låter när den bortgångne skulle säga dem. Om inte, gå vidare och fortsätt fundera, om man ska använda ett citat bör det vara något som alla känner är rätt.

En kärleksförklaring 
Många väljer att skriva ut sin kärlek till den bortgångne och även sin saknad. Detta är ett väldigt fint och vackert sätt att låta just de orden vila över personens grav både dag och natt. Det behöver inte vara alltför stora ord utan kan räcka med Vår älskade, eller Vår saknade.

Avdramatisera med något positivt
Ett alternativ, om än något ovanligare, är att skriva något lite roligt. Det kan ibland bli överväldigande och svårt att uttrycka starka känslor och speciellt till en person som aldrig själv kommunicerat på det viset. Då kan det vara minst lika personligt och unikt med något lite mer lättsamt och avväpnande såsom Här vilar sig eller liknande. Här kan det vara värt att påminna om att den lokala kyrkogårdsförvaltningen kommer att behöva godkänna gravstenen.

Testa dig fram i vårt beställningsverktyg för att se hur gravstenen kan komma att se ut eller kontakta oss på Vita Stenar så hjälper vi dig! Lycka till!