modern gravsten

Modern gravsten kanske är ett någorlunda udda uttryck, men precis som med allt annat sker en ständig utveckling. En gravsten är till för att bestå över tid så vi ser vanligtvis inga extrema skillnader på utseendet av gravstenarna. Det kan vara att en viss form på gravsten får ett uppsving eller att det blivit allt vanligare med ett citat och liknande.

Det dyker upp möjligheter såsom att man nu kan trycka bild på en gravsten och på så vis skapa personliga och unika gravstenar som man inte kunnat göra tidigare. En bild säger mer än tusen ord och gör otroligt stor visuell skillnad på gravstenen. Det behöver inte vara något personligt utan helt enkelt en vacker solnedgång eller sommaräng, och ett fint exempel på en modern gravsten.

Något som utvecklats är det material man väljer till en gravsten. Tidigare har man inte reflekterat över vilka fördelar det kan medföra med ett hållbart och lättskött material som man idag använder till en modern gravsten. Det material vi på Vita Stenar använder till våra gravstenar väger en tredjedel av vad en klassisk gravsten väger, det gör inte minst den lätt att montera men det ökar också säkerheten då den står stabilt och inte riskerar att välta av sin vikt på samma sätt som en klassisk gravsten.

Att underlätta för de anhöriga eller kyrkogårdsförvaltningen genom att skapa lättskötta material som inte blir väderbitna eller slitna över tid är också en fördel som en modern gravsten kan skylta med. Materialet DuPont™Corian® som vi använder kan enkelt repareras och slipas om till nyskick. På så vis kan man både reparera den eller utföra ändringar om så önskas. Detta material kräver också minimal skötsel då den släta utan gör att smuts och mossa inte får fäste och en fuktig trasa räcker gott och väl. Det är tack vare de små porerna i materialet till skillnad från ett annars skrovligt stenmaterial.

Läs mer här om våra gravstenar –>