köpa gravstenAtt hamna i en situation där en gravsten måste beställas är en jobbig och stressfull tid. Att bearbeta sorgen och saknaden av någon nära samtidigt som det är många delar som man måste ta beslut om och planera inför en begravning är en tung börda. Vi på Vita stenar vill finnas här för dig och se till att valet av gravsten blir så bra som möjligt. Nedan följer några av våra tips på vad man bör tänka på när man ska köpa gravsten.

Om 10 år
Att köpa gravsten och försöka fokusera på glada minnen är lättare sagt än gjort. I sorgens tidiga skede är det inte lätt att försöka utforma en gravsten som i alla år ska vara en plats att symbolisera en saknad familjemedlem. Vårt råd är ändå att försöka föreställa sig hur du om 10 år vill minnas den bortgångne och hur gravplatsen ska upplevas när ni besöker den då.

Små skillnader
Det finns många detaljer man kan påverka när man ska köpa gravsten. Det kan vara en bild på personen, på något som symboliserar denne eller ett citat. Utöver det kan du dekorera själva gravplatsen med kanske någons favoritblomma eller ett litet föremål som symboliserar något personen ifråga älskade. Vi vill verkligen ge er rådet att faktiskt sitta ned tillsammans och försöka hitta vad som betytt mycket eller symboliserat just denne.

Praktiskt
Att besöka gravplatsen ska vara en fin stund ägnad åt den bortgångne. Att komma till en grav som ständigt är misskött eller av vädret härdad är inte det besök vi önskar såklart. Försök att tänka praktiskt, kanske välja blommor som klarar lite väder och vind eller attribut kring graven som står sig över tid. Det finns mycket glädje i att göra gravplatsen fin men då ska det vara för att ni vill och inte för att ni måste.

Gravstenen
Sist ut och för oss på Vita Stenar det fundamentala är kvalitet och materialet av själva gravstenen. Att köpa gravsten handlar inte bara om det visuella utan vi vill ju såklart att den ska vara både säker och lättskött. Så läs på lite om vad det är för material på gravstenen du väljer för att försäkra dig om att den står sig över tid. Du kan läsa mer här om vad som skiljer våra gravstenar ifrån andra.

Lycka till och kontakta oss gärna för mer hjälp och vägledning i valet av gravsten!
– Vita Stenar