Gravdekorationer

Gravdekorationer

Gravdekorationer har de senaste åren blivit allt vanligare och fantasifulla. Tidigare var det någon liten duva eller lykta du kunde se men idag lägger man ner mycket tid och energi på att skapa personliga gravplatser med hjälp av olika typer av gravdekorationer.

Gravstenen är det viktigt att lägga tid och energi på. Det finns många varianter på gravdekorationer att byta ut men gravstenen kommer att bestå. Det viktigaste är självklart att hitta en gravsten av bra kvalitet och gärna i ett lättskött material, du kan läsa mer om vilka material vi på Vita Stenar använder här. Det är också ett ypperligt tillfälle att titta på vilka alternativ det finns att göra gravstenen unik på. Du har tidigare inte kunna utläsa någon som helst identitet ur en gravsten men idag finns det många möjligheter till att skräddarsy alltifrån färg och form till bildtryck och illustrationer.

Det är för många en fin tradition att förbereda gravplatsen med gravdekorationer inspirerade av de olika årstiderna. Du kan med lätta medel såsom blommor eller olika färger utav marksten ändra karaktär vid gravplatsen. Du kanske ställer dit en liten tomte inför jul eller en pumpa till halloween. Det är dock viktigt att se till att inte lägga dit någonting som kan vara farligt för djur och natur.

Något värt att nämna är att kyrkogårdsförvaltningen på varje enskild kyrkogård själva godkänner gravsten och dekorationer på gravplatsen. Det kan därför vara en god idé med en portion av sunt förnuft också.

Materialet våra gravstenar är gjorda i är lätt att slipa om och göra ett helt nytt tryck på. Du behöver alltså inte ta hänsyn till vem som kanske kommer att ligga i samma grav, utan graven är helt och hållet tillägnad den bortgångne. När vi gör omtrycket kan man välja ett helt nytt motiv och helt ny text över hela gravstenen.

Annars vill vi på Vita Stenar uppmuntra till att låta fantasin flöda och skapa vackra och personliga gravplatser, titta gärna bland våra Gravstenar i rätt miljö för ännu mer inspiration!